Etsi
  • Lauri Koistinen

Voiko pienen lapsen äiti hyötyä naprapatiasta?Lähipiirissä on nyt useampia joko raskaana olevaa tai hiljattain synnyttänyttä naista, joten aiheeseen liittyviä kysymyksiä on tullut useampia.

Kuten edellisessä kirjoituksessa mainitsin, raskaus aiheuttaa kehossa mm. hormonaalisia muutoksia, painopisteen muutosta ja mahdollista lannelordoosin lisääntymistä. Keho adaptoituu näihin muutoksiin raskauden kuluessa eikä palaudu entiselleen hetkessä synnytyksen jälkeen. Synnytyksen jälkeen lisänä on vielä yleensä lapsen nostelua ja kannattelua staattisissa asennoissa, mahdollisesti huonosti nukuttuja öitä ja usein edelleen fyysistä inaktiivisuutta. Ei siis ole harvinaista, että selkäkivun, niska/hartiaseudun kivun, TOS-oireiden, lantion alueen kivun tai esim. päänsärkyjen esiintyvyys saattaa kokonaisuudessaan olla suurempi synnytyksen jälkeen kuin sitä ennen. Hormonaalisista tekijöistä johtuvat muutokset yleensä palautuvat ajan kuluessa, mutta esim. SPD (symphysis pubis dysfunction) tai SI-nivelen dysfunktio saattaa jättää kiputiloja.

Naprapaatti pystyy synnytyksen jälkeen auttamaan toimintakyvyn palauttamisessa mm. auttamalla parantamaan ja ylläpitämään lihasvoimaa esim. keskivartalon, lantion ja ylävartalon alueelle, tai auttamalla rentouttamaan esim. jännittynyttä hartiaseutua passiivikäsittelyllä tai ohjaamalla tiettyjä lihasryhmiä rentouttavia harjoituksia esim. resiprokaalisen inhibition avulla. Kivun tai oireiden paikallistuessa tietylle alueelle naprapaatti voi tutkia, hoitaa ja ohjeistaa oireesta riippuen joko itse tai ohjata tarvittaessa esim. kuvantamistutkimuksiin.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kasvuikäisen alaselkäkipu

Nuorilla lapsilla selkäkivut ovat harvinaisia, mutta alkavat yleistyä n. 13-14 ikävuodesta eteenpäin. Altistavana tekijänä voi olla liikkumattomuus, mutta usein alaselkäkipua esiintyy erityisesti urhe

Etävastaanotto koronan aikana

Olen normaalisti töissä, mutta seuraan tietysti tilannetta jatkuvasti. Yleisiä ohjeita, varotoimenpiteitä ja korostettua hygieniaa noudattaen myös asiakkaat ovat normaalisti tervetulleita vastaanotol

Seuraa somessa:

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

lauri.a.koistinen(at)gmail.com

Puh. 050 490 7630

© Lauri Koistinen