Etsi
  • Lauri Koistinen

Naprapaatti, akrobaatti, naprapaatikko, natrataatti, naturopaatti, napraktikko, napropaatti, naprome


Mm. kaikilla edeltävillä olen kuullut naprapatiaa kutsuttavan. Naprapatia on Pohjoismaiden suurin manuaalisen terapian ammattiryhmä, Ruotsissa ja Norjassa naprapatia on tunnettavuudessaan samassa asemassa kuin fysioterapia Suomessa. 

Suomessa naprapatia on kuitenkin vielä huonosti tunnettu, edes terveysalan ihmiset eivät välttämättä tiedä mitä naprapaatti tekee tai osaa. 

Poikkeuksiakin on, naprapatian koulutusohjelmassa ortopediaa opettanut kirurgi sanoi kahdelle lääkäriksi opiskelevalle tyttärelleen että valmistuessaan naprapaatti tietää tuki- ja liikuntaelimistöstä enemmän kuin lääkäri valmistuessaan. Tätä kun saataisiin vielä suuremman yleisön tietoisuuteen. Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Liukastumiset lumisilla ja jäisillä teillä ovat jälleen ajankohtainen aihe, erityisesti varttuneemmalle väestölle. Liukastumisten ehkäisyssä saatetaan ensisijaisesti ajatella tasapainon tärkeyttä. Mut